søndag 19. juli 2009

Power of RT`s

Som mange av mine følgere har lagt merke til videresender jeg informasjon som jeg syns er relevant, interessant og verdifull for meg og mine følgere videre i nettverk.

En kan spore og finne folk med felles interesser gjennom å følge RT-s kjede.
Relevant og verdifull informasjon spres effektivt til alle interessenter i nettverk.
Nettverk vokser samtidig som det skaper gjensidighet og knytter tettere bånd mellom folk der koblinger mellom noder i assosiasjonsnettverk blir sterkere.

Jo oftere vi RT noens tweed`s desto sterkere blir vår kobling i assosiasjonsnettverk og etter hvert øker følelse av kjennskap og vi føler oss nærmere og likere hverandre. Det spinner videre og kan ses i forskjellige retninger, og her er det bare noen få.
I lys av gruppedynamikk og tilhørlighet - tenk politisk parti, merkevare, interesseorganisasjoner...
Hvis en velger å se det i lys av markedskommunikasjon øker det muligheter for gjenkallelse og gjenkjennelse effekt.
Noen bedrifter og folk i PR bransjen har innsett potensial og bruker twitter som en kommunikasjonskanal og ikke et ropert for å skape/vedlikeholde omdømme.

Sett i lys av diffusjonsteori muliggjør RT`s kortere avstand i alle ledd fra innovatører -tidlige brukere -tidlig majoritet - sen majoritet til etternølere .
Sett på spissen så er det ikke etternølernes natur å ta i bruk ny innovasjon selv om alt ligger til rette, men selv om en har lav sosioøkonomisk eller kulturell kapital kan en tilegne seg kunnskap og aspirere oppover i hierarkiet av kunnskap.

Tips for RT`s:
Les alltid hva andre har skrevet (sjekk linken - les innhold) før du Rt videre.

Er det et innhold som du selv ikke kan stå for så send det ikke bare videre, men diskuter gjerne med avsenderen og legg inn link slik at følgere vet hva du diskuterer om. Det er i diskusjon og dialog verdien av informasjon kommer frem og muliggjør gjensidig enighet/uenighet og gir inspirasjon til ny kunnskap, tanker, meninger, holdninger...

Takk altid til følgere som har RT dine poster , det er rett og slett god Twittetiquette.

Svar alltid på poster og DM som er sendt til deg og gjerne med et samme -det gir ingen mening å svare folk dagen etter hvis noen svarte på din tweed fordi en som regel ikke husker hviken tweed det referes til.

Dette er bare noen få eksempler og jeg håper dere kommer til å ha nytte av det.
Har du noen spørsmål eller komentar så poste det her eller på Twitter @AMisimovic.

2 kommentarer:

 1. Bra post! Andre måter å legge inn RT er å poste samme melding, men å avslutte med ~@DenSomSkrevMld. Dette er en kortere måte å RT på. Og man kan enkelt legge en kommentar helt til slutt i melding hvis du har noe å tilføye.

  Støtter helt at man skal "stå innefor" det man RTer.. med mindre man tydelig kommenterer hvorfor man RTer.

  SvarSlett
 2. Takker for kommentar Nicolai .
  Bra forslag med "~@DenSomSkrevMld" sparer noen tegn der :)
  Kanskje jeg skal begynne med det.

  SvarSlett