torsdag 16. juli 2009

Can we all govern?

Det er Twittervalg i dag og den parti som får flest stemmer kan pryde seg med å være flinkest på Twitter. Idè om twittervalg er ved nærmere ettertanke indirekte inspirirert av enkel setning men universiell idè fra filmen "Us Now" -første klipp.

Det er noen teknologiske og strukturelle forhod både hos velgere og staten som må overkommes før vi kan se at det er gjennomforbart i praksiss. Ting går frammover takket være folk og organisasjoner som Kommunikasjonsforeningen , janomdahl , abrenna , thomastangen , osol og ikke minst villige representanter og deltakere fra næringliv lokal-og-studentlag.

For et par uker siden ble det organisert første BloggCamp med thomasmoen i spissen hvor mange har deltat og utvekslet erfaringer og meninger.

Jeg ser for meg i ikke så fjærnt fremtid hvor vi kan for eksempel stemme fra vår mobil og slipper å møte opp i valglokalene. Da er det større sannsynlighet at førstegangsvelgere deltar mer aktivt.

Dagens tvittervalg har som mål å demonstrere hvor enkelt ting kan gjøres både i politikk , næringsliv ( SunnivaJuice ) og kommunikasjon som fag.


Vær med på prøveprosjekt Twittervalg i dag så får vi se hvordan det utvikles videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar